Sist oppdatert: 02.08.2017

Velkommen til deg som vurderer å kjøpe valp – enten det er Engelsk eller Fransk bulldog.

Å kjøpe en valp uten papirer er absolutt ikke noe vi som klubb kan anbefale. En vet da ikke noe om hvor mor/far kommer fra – hvilke linjer de har og om det f.eks er sykdom på disse. En vet heller ikke om det er en renraset valp en kjøper eller en blanding. Det smugles dessverre valper i stor skala inn til Norge! Å kjøpe valp uten papirer kan i verste fall føre til at en støtter valpefabrikker OG ulovlig smugling av valper som ofte kan være bærere av sykdommer vi ikke ønsker inn til landet. Dette kan være revens lille bendelorm/rabies, hjerteorm m.flere), sykdommer som er smittsomme til mennesker og som det ikke finnes noen kur for.

Selv om mor og far ser “engelske” eller “franske” ut så har du  ingen garantier så lenge en ikke har papirene i orden eller dokumentasjon fra NKK på at dette er “ren rase». Mange smugler også gravide tisper inn i landet og lar dem føde her for så å sende dem tilbake til hjemlandet.

Valper som ikke er registrert i NKK vil ikke kunne stilles på utstilling og heller ikke benyttes i avl om disse ønskes registrert i NKK.

 Vi vil sterkt anbefale dere å sjekke ut og ta kontakte med oppdrettere som står oppgitt på vår «oppdretterliste». Samtlige av disse må forholde seg til våre /NKK sine etiske grunnregler for hundehold, avl og oppdrett av bulldog: http://norskbulldogklubb.net/oppdrettere2/fransk-bulldog.html   Vi anbefaler å ringe disse – ikke å sende e-post – da de får mange henvendelser – og tar en telefonen så får en raskt avklart om de planlegger valper og om det er ventelister på disse.

Du vil og finne tilgjengelige valper/kull på våre websider  http://norskbulldogklubb.net/kjope-bulldog/aktuelle-kull.html, og vi vet at flere planlegger nye kull nå utover høsten og vinteren, så da burde det kanskje være en mulighet. Det vil snart bli lagt ut nye sider med planlagte kull.

Vi har og godkjente kontaktpersoner som kjenner rasen godt over hele landet – du/dere er hjertelig velkommen til å ta kontakt med disse for å høre litt mer om hva som rører seg i lokalområdet ditt – disse finner du Kontaktpersoner Engelsk Bulldog Pr August 2017 og Kontaktpersoner Fransk Bulldog Pr August 2017.

Men noen gode råd på veien – vi vil gjerne få anbefale deg/dere å lese igjennom følgende informasjon – selv om dere kanskje er godt kjent med rasene vår fra før av er det alltid noe nytt som kan være greit å ha med seg:

Bl.a for å se hva som kreves av våre oppdrettere vedr FCI og RAS – Rasespesifikk  Avlstrategi kan du finne god informasjon her:  http://norskbulldogklubb.net/pdf/RAS_FB_Versjon%201a.pdf

«Jakten på den seriøse oppdretter»: http://web2.nkk.no/no/nyheter/Jakten+p%C3%A5+den+seri%C3%B8se+oppdretteren.b7C_wlfK4j.ips

«Valg av oppdretter»: http://web2.nkk.no/no/kjope_hund+/valg_av_oppdretter/Valg+av+oppdretter.9UFRLM3k.ips

Og gjerne også denne fra Norsk Kennel Klubb: “Kjøpe hund”: http://web2.nkk.no/no/kjope_hund+/kjope_hund+/

Kanskje det kan være noen nyttige tips å ta med på veien her også:  «Vil du bli hundeier»: http://viewer.zmags.com/publication/cc62adef#/cc62adef/1

Samt denne om hva som kreves for å bli en god oppdretter:

http://web2.nkk.no/filestore/Helse/Etiskeretningslinjer_avlogoppdrett_januar_2017.pdf

Og denne – Informasjon om hundeavl: http://viewer.zmags.com/publication/e8a5d07d

Lykke til og ta gjerne kontakt med oss eller en av våre kontaktpersoner om dere har flere spørsmål eller lurer på noe. Dere er selvfølgelig hjertelig velkommen som medlem i vår raseklubb.