Sist oppdatert 09.04.2024

Her vil du finne nyheter klippet fra inn- og utland hvor enten klubben, oppprettere og/eller rasene våre er nevnt:

 

Velkommen til rase-/oppdrettseminar lørdag 13. april på Quality Airport Hotel Gardermoen. Påmeldingsfrist var 10. mars – for mer utfyllende info se egen post lenger nede på siden. 

Her er programmet for dagen:

09:00 – 09:15: Registrering

09:30 – 10:30: Frode Lingaas om genetikk og genetisk variasjon

10:30 – 10:45: Pause

10:45 – 11:45: Frode Lingaas om genetikk og genetisk variasjon

11:45 – 12:00: Pause

12:00 – 13:00: Astrid Indrebø om fødselsproblematikk

13:00 – 13:45: Lunsj

13:45 – 14:45: Astrid Indrebø fødselsproblematikk

14:45 – 15:00: Pause

15:00 – 15:15: Marie Innerå om hudproblematikk

15:15 – 15:30 Pause

15:30 – 16:30: Marie Innerå om Hudproblematikk

For dere som har meldt dere på middag, er den satt til kl.: 18:30

Du kan og laste ned/printe programmet her: Program oppdretterseminar 2024

Vel Møtt!

 

 

Minneord for Mette Kvarsvik Sundane, styremedlem i NBK ❤️

 

NKK har oppdatert oss på nye sakkyndige veterinærer hos dem på BOAS fra april 2024, du finner mer info her på egen side: https://www.norskbulldogklubb.net/boas-graderte-veterinaerer-2024/

Drømmer hunden din om å bli skuespiller? 🌸

Teater Neuf – Studentteateret i Oslo ser etter en hund som kan fylle rollen som Rufus i vår oppsetning av Legally Blonde: The Musical, med forestilinger 26. og 27. april på Chateau Neuf.
Hunden trenger ingen spesielle ferdigheter, men må tåle mye mennesker og støy. Den kan gjerne ha et morsomt utseende, men må være større enn en veskehund. Eier vil være til stede og ansvarlig for hunden under forestillingene.

Send inn bilde og info om hund og eier til teaterneuf1834@gmail.com!

Velkommen til rase-/oppdrettseminar lørdag 13. april på Quality Airport Hotel Gardermoen. Dette er for alle med interesse for våre raser og vi håper vi ser mange av dere her! 😁

Frist for påmelding er 10. mars og betaling til klubbens konto.

Informasjon om utstillinger i 2024 her: https://www.norskbulldogklubb.net/klubben-2/utstillinger-2024/

Norsk Bulldogklubb har i dag 20.12.23 mottatt følgende brev fra NKKs Sunnhetsutvalg om vedtak i ekstraordinært møte 12.12.23 se vedegget under.

Brev fra NKK SU desember 2023

 

Det informeres om at NKK nå har åpnet opp for mulighet til å BOAS-gradere utenlandskeide hunder.

Hunden må på forhånd være registrert i DogWeb. For å registrere en utenlandskeid hund i DogWeb, må det sendes inn kopi av stamtavle med fødselsdato og ID-nummer til registrering@nkk.no . Husk å minne om at fødselsdato på hunden blir registrert. Det er viktig at hunden ligger inne i DogWeb med fødselsdato for at veterinæren skal få BOAS-gradert, hvis ikke vil graderingen ikke være mulig å registrere for veterinæren.

Dersom den utenlandskeide hunden er tiltenkt brukt i avl, må det også vedlegges dokumentasjon på eventuelle titler og/eller testikkelattest. For de raser som har andre sentrale helsekrav enn BOAS-gradering (som f.eks. patella-attest, øyelysing osv.), kreves også dokumentasjon på disse helseresultatene dersom hunden skal få registrert avkom etter seg.

 

===

NB! Viktig endring: Ref Styremøte holdt 02.11.23 om at frossen sæd eller sæd fra hunder som IKKE er BOAS gradert IKKE skal kunne brukes i avl fra 02.11.23 – dette utgår basert på nytt Styremøtevedtak den 23.11.23.

Her finner du oppdaterte protoller fra styremøtene: Protokoll fra styremøter og info om Styret

===

Viktig info til medlemmer av Norsk Bulldogklubb.

Alle medlemmer i NBK har mottatt en e-post i dag 23.11.23 med innkalling til infomøte fk mandag 27 nov 2023 kl 17:00 på Teams med NKK og hovedstyrets leder/General sekretær

Innkallingen er sendt til alle medlemmer i egen e-post – sammen med link til å delta i selve møtet.

Informasjon er og lagt ut på NBK sin Facebook side.

Agenda:

Tidsplan for behandling av sp.mål (Renata Sjølie)

Juridisk vurdering (Anette Fjell)

Spørsmålsrunde

Avslutning

Har dere sp.mål til NKK eller har du ikke mottat link til møtet vennligst ta kontakt med Styret på e-post: styret@norskbulldogklubb.net

===

Rase og oppdrettseminar lørdag 13.04.2024

Nå har vi fått satt en dato og tema for rase/oppdrettseminaret  i 2024. 
Dato er lørdag 13.04-2024 på Quality Airport Hotell Gardermoen og tema vil være

  • Hud
  • Genetisk variasjon
  • Fødsel
  • Det vil  bli felles middag og hygge

Håper å se mange av dere her og ha mange gode samtaler rundt rasene våre.

Mer info om pris vil komme om litt, men vil du allerede melde på nå gjøres det til styret@norskbulldogklubb.net  – husk at den vil da være bindende.

 

Fortsatt lov å avle engelsk bulldog

Det skal fortsatt være tillatt å avle hunderasen engelsk bulldog i Norge. Det har Høyesterett bestemt. Dommen stiller krav til helseundersøkelser for dyrene som skal brukes i avl. Høyesterett opprettholder kjennelsen fra lagmannsretten som fastslår at det er i strid med Dyrevelferdslovens paragraf 25 å avle Cavalier King Charles Spaniel.

https://www.nkk.no/rettssaken/fortsatt-lov-a-avle-engelsk-bulldog-article242163-1455.html?fbclid=IwAR13djKp-QNBZgu8RfQOqQlH0nhb7opLL6WUA1AF8ilBrgAi_ar-PVUk-Qs

 

NRK skriver og om dommen i Høysesterett: https://www.nrk.no/norge/dom-hoyesterett-om-hundeavl-1.16591005

Bli kjent med Lena Haugland, vår leder av Engelsk bulldog som har stått midt i rettsaken: https://www.nrk.no/dokumentar/xl/forbud-mot-hundeavl-pa-engelsk-bulldogg-avgjort-i-hoyesterett.-1.16559264 

 

Oppdatert oversikt over BOAS graderte veterinærer finner du her: https://www.norskbulldogklubb.net/boas-graderte-veterinaerer-2023/

Oppdatering av lover og regler for oppdrett og avl: https://www.norskbulldogklubb.net/klubben-2/nbk-lover/

 

Vil du lære mer om ansvarlig raseavl og hvorfor det er så viktig – sjekk gjerne ut NKK sin side for fakta, forskning og generell informasjon omkring avl av rasehunder. De tar også et oppgjør med fordommer og myter knyttet til rasehundavl. så les deg gjerne opp via lenken her: https://ansvarligraseavl.no/

 

Ny rase i NKK:  CONTINENTAL BULLDOG

Continental bulldog - FCI illustrasjon

Rasen oppstod som en følger av et krysningsprosjekt mellom engelsk bulldog og old english bulldog, og det vellykkede krysningsprosjektet ble nøye overvåket av den sveitsiske kennel klubben.

Rasen continental bulldog ble godkjent av FCI på «provisonal basis» 30.03.2022. På bakgrunn av FCIs standing orders, anerkjenner også NKK som FCI-medlem rasen.

Du finner mer informasjon via NKK sin side her: https://www.nkk.no/aktuelt/ny-rase-i-nkk-continental-bulldog

 

Engelsk bulldog frikjent, men ikke cavalier.

Norsk Kennel Klub er skuffet over dommen i Borgarting lagmannsrett, og mener den griper inn i forvaltningens myndighetsområde på en svært uheldig måte.

https://www.nkk.no/rettssaken/nederlag-for-ansvarlig-raseavl-article220801-1455.html?fbclid=IwAR3hr6VgNPTRB3iu2O8I1AC_6zfYH-Z0MkotSAOuZKT5hIlzqUMAZ1kKWRE

 

Mandag 19.09.2022 starter ankesaken i Borgarting Lagmannsrett: 

19. september starter den prinsipielt viktige ankesaken om registrert rasehundoppdrett og dyrevelferdslovens avlsparagraf i Borgarting lagmannsrett. Saken er sammensatt og komplisert, og inneholder blant annet mange juridiske aspekter som må avklares.

 

For our English reading followers – here are information/articles about the lawsuit and the upcoming appeal starting on Monday 19.09.2022:

Here we will publish, in English, all relevant information in connection with the case in which the Norwegian Kennel Klub (NKK), the Norwegian Cavalier Club, the Norwegian Bulldog Club and six breeders are being sued by the Norwegian Society for Protection of Animals (NSPA) for violation of Section 25 of the Animal Welfare Act.

https://www.nkk.no/the-lawsuit/category1467.html?fbclid=IwAR1eEJ8Cn3qS0UzUmFiS6qLgZkoxrhPezPLhGaXrcqs4_ewX8mRMakhlnR0

 

 

 

 

Bekjentgjøring for årsmøtet som går av stabelen  i mai 2023 er lagt ut her:

Årsmøter – innkalling og protokoller

Vi har mottatt dom i saken:

Fransk bulldog NKK

Til orientering

Norsk Kennel Klub, Norsk Bulldog Klubb, Norsk Cavalierklubb, og de seks oppdretterne er overrasket og skuffet over konklusjonen til Oslo tingrett, i dommen som ble offentliggjort mandag 31. januar.

https://www.nkk.no/aktuelt/et-steg-tilbake-for-hundevelferden-article201089-985.html

 

Oslo tingrett har i et brev til partene opplyst at det ikke vil foreligge en dom i rettssaken før tidligst i slutten av januar 2022.

https://www.nkk.no/…/ingen-dom-i-rettssaken-for-jul…

Du finner mer informasjon her:
https://www.nkk.no/aktuelt/rettsaken-er-avsluttet-venter-pa-dommen-article195497-985.html

NKK setter hundevelferd i første rekke og har et tydelig mål om at hundene som avles frem skal være friske hunder, som kan leve lange og sunne liv til glede for seg selv, sine eiere og samfunnet. Helseutfordringene som finnes tas på største alvor, og det arbeides aktivt for å stadig bedre helsesituasjonen, utdyper administrerende direktør i NKK.

Det er dermed ingen motsetninger i målsetningen til Norsk Kennel Klubb og Dyrebeskyttelsen Norge. Begge organisasjonene har et klart og tydelig ønske om å sikre god hundevelferd og sunne og friske hunder.

Les mer om saken her:
https://www.nkk.no/aktuelt/nkk-imoteser-rettssak-article185255-985.html?fbclid=IwAR2iA8pijVrBXsPh77sI5QjtE1ITewY0vKRwixyH0C1vw4l_uFXigj-brBM

 

 

 

 

Norsk bulldog klubb advarer stadig om risikoen ved å kjøpe uregistrerte valper på finn.no.
Mange av de importerte valpene er ikke importert etter regelverk for kommersiell import, men selges alikevel videre. Dette er pr definisjon smugling og en straffbar handling. Ulovlig importerte hunder har ofte med seg pass/vaksinebok som ved første øyekast ser ekte ut.

Ved nærmere undersøkelser og blodprøver på hundene så viser det seg dessverre ofte at stemplene i vaksinebok er forfalsket og hundene har ikke mottatt rabiesvaksine og andre pålagte vaksiner/ormekurer.

Dette fører til stor smitterisiko for sykdommer til andre dyr og mennesker som i verste fall kan være dødelig. Ved å kjøpe valp som er ulovlig importert er man med å støtter kriminell virksomhet. Man støtter også valpefabrikker der tispene lever under forferdelige forhold og avles ihjel for at valpene skal sendes til Norge for salg.

Under koronapandemien har det vært enorm pågang etter valper, og mange har ikke tålmodighet til å vente på valp hos nkk-registrerte oppdrettere og tar derfor en råsjangs og kjøper valp fra østeuropa på finn. Dette kan få fatale følger både for valp som risikerer å bli avlivet, og for familien som risikerer å bli utsatt for smitte av farlige sykdommer og parasitter.

Tilbake sitter en fortvilet småbarnsfamilie uten den søte valpen de kjøpte på finn.

Vi vil oppfordre til å styre unna uregistrerte/importerte valper på finn og heller ha tålmodighet og vente på valp fra nkk-registrerte oppdrettere der man kan undersøke og forsikre seg om at tispene lever under gode forhold, ikke avles ihjel og at helsen på foreldredyrene er god.

https://www.nkk.no/smuglerhunder-og-svindelforsok-unnga-fellene-ved-valpekjopet/category1407.html

 

 

Styret og protokoll fra styremøter