Sist oppdatert: 20.09.2023

Velkommen til deg som vurderer å kjøpe valp – enten det er Engelsk bulldog, Fransk bulldog eller Continental bulldog.

Å kjøpe en valp uten papirer er absolutt ikke noe vi som klubb kan anbefale. En vet da ikke noe om hvor mor/far kommer fra – hvilke linjer de har og om det f.eks er sykdom på disse. En vet heller ikke om det er en renraset valp en kjøper eller en blanding. Det smugles dessverre valper i stor skala inn til Norge! Å kjøpe valp uten papirer kan i verste fall føre til at en støtter valpefabrikker OG ulovlig smugling av valper som ofte kan være bærere av sykdommer vi ikke ønsker inn til landet. Dette kan være revens lille bendelorm/rabies, hjerteorm m.flere), sykdommer som er smittsomme til mennesker og som det ikke finnes noen kur for.

Selv om mor og far ser «engelske» eller «franske» ut så har du  ingen garantier så lenge en ikke har papirene i orden eller dokumentasjon fra NKK på at dette er «ren rase». Mange smugler også gravide tisper inn i landet og lar dem føde her for så å sende dem tilbake til hjemlandet.

Valper som ikke er registrert i NKK vil ikke kunne stilles på utstilling og heller ikke benyttes i avl om disse ønskes registrert i NKK.

 Vi vil sterkt anbefale dere å sjekke ut og ta kontakte med oppdrettere som står oppgitt på vår «oppdretterliste».

For Engelsk bulldog: https://www.norskbulldogklubb.net/engelsk-bulldog/

For Fransk bulldog: https://www.norskbulldogklubb.net/fransk-bulldog/

For Continental bulldog: https://www.norskbulldogklubb.net/continental-bulldog/

 

Samtlige av disse må forholde seg til våre /NKK sine etiske grunnregler for hundehold, avl og oppdrett av bulldog.

https://www.norskbulldogklubb.net/klubben-2/klubben/

Godkjente oppdrettere kan legge ut tilgjengelige valper / planlagte kull her : https://www.norskbulldogklubb.net/kjope-valp/kull/

Finner du ikke noen kull her så blir sidene fortløpende oppdatert.

Vi har og godkjente kontaktpersoner som kjenner rasen godt over hele landet – du/dere er hjertelig velkommen til å ta kontakt med disse for å høre litt mer om hva som rører seg i lokalområdet ditt.

Disse finner du her: Kontaktpersoner Engelsk Bulldog

og Kontaktpersoner Fransk Bulldog.

Kontaptpersoner Continental bulldog kommer – inntil videre ta kontakt med styret. 

Kanskje det og kan være noen nyttige tips å ta med på veien her også:  «Vil du bli hundeier»: https://viewer.zmags.com/publication/cc62adef#/cc62adef/1

Og denne – Informasjon om hundeavl: https://viewer.zmags.com/publication/e8a5d07d

Lykke til og ta gjerne kontakt med oss eller en av våre kontaktpersoner om dere har flere spørsmål eller lurer på noe. Dere er selvfølgelig hjertelig velkommen som medlem i vår raseklubb.